onsdag 22 juli 2009

Semester på mitt Rödlöga




Lite om min semester på Rödlöga som är en liten ö långt ut i arkipelagen. Där nöjde sig tvåbeningarna med att vakna med solens upp och nedgång. El saknades. Brunnsvattnet hade en hög järnhalt. Vi har helt enkelt semestrat. Eller jag passade på att slipa på en del färdigheter. Skällt på måsar, paddor - speciellt paddor, andra hundvarelser, folk som nös eller bar sig åt, folk på håll i allmänhet. Nåja. Denna lista kan göras lång. Min paddskräck däremot skulle jag gärna ventilera vid annat tillfälle.

Jag lärde mig skutta på klipporna som en get. Har lärt känna en massa nya människor stora som små. Har smakat grillat (gott men förbjudet) och jordgubbar (tillåtet men inte rekommenderat). Att blötlägga tassarna är inget jag gör med förtjusning men de varmaste dagarna har jag ändå blivit tvångsdoppad. En dag prövade de mina simfärdigheter. Jag utövar flötesstilen. Den är dock inget vidare. Efter en liten stund blir det napp och tja, numera är det bara bad i ryggpuffar som gäller, flytväst mao. Lärt mig åka båt. Det blåser förfärligt om öronen de fladdrar så jag blir vansinnig. Rent spontant är min sammanfattning att detta var essenssen av semester. Gott om tid för mig.

1 kommentar:

Hanna sa...

Oskar har smakat ogrillat! dvs han nappade åt sig biffar som låg och marinerades. Det var VÄLDIGT svårt att få honom att släppa men han gjorde det till slut. Sen grät han av besvikelse.